MTE 1904 logo

Üdvözöljük a CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR és az
MTE 1904 hivatalos weblapján!

Hírek /

Dobogón a Credobus Mosonmagyaróvár „B” csapata

Szerző: | Dátum: 2024-06-04 11:04:29

A Vármegyei I. osztály utolsó mérkőzésén az MTE „B” csapata a Gönyű együttesével találkozott. Győzelem esetén bebiztosíthattuk dobogós helyezésünket, vereség esetén azonban az is elképzelhető volt, hogy az 5. helyen végzünk.

Lipóti Pékség 2-0 Davita Food Gönyű SE 

gsz.: 5’ Tankovics, 85’ Szimhardt

Jól kezdtük a mérkőzést, már az 5. percben sikerült megszerezni a vezetést Tankovics révén. Az első félidőben domináns játékkal léptünk fel, több nagy helyzetet is sikerült kialakítani, azonban a befejezések nem voltak sikeresek, így 1 gólos előnnyel vonultunk szünetre. A második félidőben is kezdeményezően léptünk fel. Egy szögletet követően Gergelyt buktatták a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, ezt azonban nem sikerült értékesíteni. Feszült hangulatú mérkőzés kerekedett, a vendégek játéka feljavult, és egy szabálytalanságot követően ők is tizenegyeshez jutottak. A kapu bal alsó sarkába tartó lövést azonban magabiztosan hárította a mindössze 17 éves hálóőrünk, Vedrődi Tamás! Ez hatalmas lökést adott a csapatnak, aminek eredményeként a mérkőzés hajrájában Szimhardt révén kétgólos előnyre tettünk szert, ezzel pedig bebiztosítottunk a harmadik helyezésünket!

A 2023/24-es szezonban is a Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályban szerepelhetett „B” csapatunk, melynek célja elsősorban a megfelelő “híd” képzése a felnőtt- és utánpótlás labdarúgás között. A megyei I. osztály komoly kihívást jelent fiatal sportolóink számára, a felnőttek közti tapasztalatszerzés a 4. osztályban rendkívül hasznos lehet és erős ugródeszkát képezhet első csapatunk felé. Ebben az évadban komoly erősítést jelentett működésünk szempontjából, hogy a Lipóti Pékség SE-vel történő együttműködés keretein belül versenyezhettünk, ezért második csapatunk Lipóti Pékség néven szerepelt a szezonban. 

Jól mutatja a virágzó együttműködést, hogy hétről-hétre kiváló pályán bizonyíthattak az óvári fiatalok, a lipóti szurkolók pedig ismét dinamikus, élvezhető mérkőzéseket láthattak a centerpályán, az pedig külön öröm mindkét fél számára, hogy ez eredményességben is megmutatkozott. 

A Credobus Mosondmagyaróvár „B” csapata ismét javítani tudott az összteljesítményén, ha a végső helyezést vesszük alapul, hiszen ebben az évben már sikerült a dobogó alsó fokára is oda érni a pontvadászatban így a 3. helyen zárhatták a szezont az óvári fiatalok, erre korábban még nem volt példa (2021/22 szezonban a 7., a 2022/23 szezonban a 4. helyezést sikerült elérni). 

Tovább növeli a srácok teljesítményének értékét hogy ez volt ez idáig a legfiatalabb átlagéletkorú csapatösszetétel (2021/22 - 22,65 év, 2022/23 - 21,60 év, 2023/24 - 19,72 év) ami ebben az osztályban szerepelhetett. Reméljük ez az év példa lehet a következő szezonra felkerülők számára, és hasonlóan sokat jelenthet majd ez a fajta megmérettetés az ő fejlődésükben is. 

A keret tagjai:

Kapusok:

Molnár Márk, Vedrődi Tamás, Hilmer Patrik

Mezőnyjátékosok:

Gergely Norbert (csapatkapitány), Szimhardt Milán, Buglyó Botond, Sipos Bence, Gaál-Horváth Kristóf, Németh Olivér, Glaser Levente, Kocsis Gergő, Tankovics Máté, Baróti Benedek, Tál Zsolt, Borsodi Bálint, Radits Dominik, Monda Noel, Mayer Marcell, Wurm Levente, Csóka Botond, Horváth Áron, Mészáros Bálint, Mogyorósi Bence, Herczeg Ákos, Gáncs Botond, Tifán-Péter Bence, Szendeff Bence, Deákovits Richárd, Papp Szilárd

Borbély Attila vezetőedző értékelése:

Jár az elismerés a fiúknak, hiszen rengeteg munka van a lábukban, sokat dolgoztak és tanultak azért, hogy végül teljes mértékben fel tudják venni a felnőtt labdarúgás ritmusát ebben az osztályban. Ezeknek a srácoknak meg kell tanulniuk versenyezni és felelősségteljesen játszani ha szeretnék meglépni a következő lépcsőfokot és ez az osztály erre kiválóan alkalmas. Nagyon összetartó csapattal dolgozhattam ebben az évadban, és nagyon büszke vagyok a szereplésükre, kiérdemelték és végül ki is vívták a dobogós helyezést. Gratulálok és köszönöm Nekik, hogy Én is részese lehettem ennek a fejlődésnek.

Gergely Norbert csapatkapitány értékelése:

Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani támogatóinknak, a szülőknek és szurkolóknak, akik ebben az évben is kitettek magukért, és minden meccsen buzdítottak minket, ez a szezon nélkülük nem sikerülhetett volna ilyen pozitívan! Nagyon érdekes idénynek indult az idei, a legfiatalabb kerettel rendelkeztünk a bajnokságban az elmúlt évek alapján. Mindennek ellenére nagyon jól és rugalmasan kezdtük a felkészülést , nagy energiával és vággyal mentünk bele a bajnokságba, amely eredményességgel is párosult. Külön szót fordítanék a védelemre, amely sorozatban a harmadik évben benne van a top 3 legkevesebb gólt kapó csapatok között, rutinos, szezononként több, mint 20 gólt szerző támadókat tudtunk hatástalanítani! Szerintem ez is volt az alapja annak, hogy az elénk kitűzött célt, a dobogót a szezon végén el tudjuk érni. Nagy fejlődésen ment át a keret mint technikailag és taktikailag, amely azért is fontos, mert az MTE „B” csapatának elsődleges célja a fiatalok felnőtt futballba történő integrálása. Tanulságként azt vonhatjuk le, hogy a támadójátékban kell fejlődnünk, rengeteg helyzetet puskáztunk el, amivel saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Összességében azt mondhatom, hogy a keret látványos fejlődésen ment keresztül, nagy potenciál lakozik a még mindig rendkívül fiatal játékosokban. Minden csapattársamnak hatalmas gratuláció jár a részemről, idén megmutattuk, hogy nehéz helyzetekben összefogva bármire képesek vagyunk! Nem utolsó sorban pedig szeretnék a csapat nevében is köszönetet mondani a stábnak, akik nélkül ugyancsak nem sikerült volna egy ilyen csodálatos eredményt elérni! Jó pihenést kívánok mindenkinek!

Tabella

1.NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC76
2.ETO FC GYŐR66
3.VASAS FC64
4.SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA59
5.HR-RENT KOZÁRMISLENY52
6.GYIRMÓT FC GYŐR46
7.SOROKSÁR SC45
8.FC AJKA40
9.AQVITAL FC CSÁKVÁR43
10.BUDAFOKI MTE43
11.BUDAPEST HONVÉD43
12.KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC43
13.SZOMBATHELYI HALADÁS38
14.BVSC-ZUGLÓ37
15.PMFC35
16.TISZAKÉCSKEI LC31
17.BFC SIÓFOK28
18.CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR21

Elérhetőség

H-9200 Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park 1.
Telefon: +36 96/576-377
E-mail:


CREDOBUS Mosonmagyaróvár - MTE1904 az Instragramon

Fő támogatónk

Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport - Credo Bus and Coach

Szerencsejáték Zrt. - TIPPMIX

További támogatóink

I <3 Mosonmagyaróvár

Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. Óvár Építőipari Kft. FÉM-FLEX Épületgépészeti és Fémipari Kft. Opel Autentik Mosonmagyaróvár FRESHPOINT Kft. Alcufer Kft. Park Mosonmagyaróvár

Virágzó Közösség - 2019 - Mosonmagyaróvár Városüzemeltető és Fenntartó Kft Telenit Kft. - LED-es eredményjelzők, videótáblák, kivetítők, sebességmérők gyártása. STRABAG Magyarország
Fazekas Kft. Flexeffect Kft. Barna Útépítő Kft. Atlas-Sport Kft.
Augsberger UFM ARÉNA Mosonmagyaróvár Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.

Sitemap & Facebook

2016-2020 © MTE 1904 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

A weboldalt tervezte és készítette: Ozsvár Zsolt e.v.